Dezerty

Recept na čokoládové muffiny

Tieto čokoládové muffiny sú jednoducho vynikajúce. Neuveríte, ako ľahko a rýchlo sa pripravujú.

Pokiaľ však máte prezreté banány, nebojte sa ich použiť v recepte na čokoládovo-banánové muffiny.

Ingrediencie

  • ¾ šálky mlieka
  • ⅓ šálky rastlinného oleja
  • 1 vajce
  • 2 šálky hladkej múky
  • ½ šálky bieleho cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • ¾ šálky čokoládových kúskov
  • 3 lyžice bieleho cukru
  • 2 lyžice hnedého cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Vymastite 12-komorovú formu na muffiny alebo vyložte papierovými košíčkami.
  2. V malej miske zmiešajte mlieko, olej a vajce, kým sa dobre nezmiešajú. Vo veľkej miske zmiešajte múku, 1/2 šálky cukru, prášok do pečiva a soľ a v strede urobte jamku.
  3. Do jamky nalejte mliečnu zmes a miešajte, kým sa cesto nespojí a pridajte čokoládové lupienky.
  4. Do pripravených košíčkov na muffiny dávajte po lyžičke cesto a každý košíček naplňte do 2/3. V malej miske zmiešajte 3 lyžice bieleho a hnedého cukru; posypte vrch muffinov.
  5. Pečte vo vyhriatej rúre, kým sa vrchy po ľahkom stlačení nevrátia späť, približne 20 až 25 minút. Krátko nechajte vychladnúť vo forme, potom preložte na mriežku.
  6. Podávajte teplé alebo úplne vychladnuté. Podľa chuti ich ešte polejte polevou na muffiny.

Pre zdravšiu variantu vyskúšajte cuketové muffiny s čokoládou.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang