
Táto francúzska cibuľová polievka vás prekvapí svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy.
Suroviny
- ½ šálky masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 šálky nakrájanej cibule
- 5 šálok hovädzieho vývaru
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 štipka soli a korenia podľa chuti
- 4 plátky francúzskeho chleba
- 4 plátky syra provolone
- 2 plátky švajčiarskeho syra
- ¼ šálky strúhaného parmezánu
Postup
- V hrnci rozpustite maslo s olivovým olejom na miernom ohni.
- Pridajte cibuľu a neustále miešajte, kým nezmäkne a nezpriehľadnie.
- Pridajte hovädzí vývar a tymián. Dochuťte soľou a korením.
- Nechajte variť 30 minút.
- Medzitým si predhrejte rúru na pečenie.
- Polievku naberte do misiek vhodných na pečenie v rúre.
- Na každú položte jeden plátok chleba. Na každý plátok chleba položte plátok provolone, 1/2 plátku švajčiarskeho syra nakrájaného na kocky a 1 lyžicu parmezánu.
- Misky položte na plech a pečte v predhriatej rúre, kým syr nezačne bublať a mierne zhnedne, 2 až 3 minúty.