PolievkyRecepty

Recept na francúzsku cibuľovú polievku

Táto francúzska cibuľová polievka vás prekvapí svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy.

Suroviny

  • ½ šálky masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 šálky nakrájanej cibule
  • 5 šálok hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 štipka soli a korenia podľa chuti
  • 4 plátky francúzskeho chleba
  • 4 plátky syra provolone
  • 2 plátky švajčiarskeho syra
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu

Postup

  1. V hrnci rozpustite maslo s olivovým olejom na miernom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a neustále miešajte, kým nezmäkne a nezpriehľadnie.
  3. Pridajte hovädzí vývar a tymián. Dochuťte soľou a korením.
  4. Nechajte variť 30 minút.
  5. Medzitým si predhrejte rúru na pečenie.
  6. Polievku naberte do misiek vhodných na pečenie v rúre.
  7. Na každú položte jeden plátok chleba. Na každý plátok chleba položte plátok provolone, 1/2 plátku švajčiarskeho syra nakrájaného na kocky a 1 lyžicu parmezánu.
  8. Misky položte na plech a pečte v predhriatej rúre, kým syr nezačne bublať a mierne zhnedne, 2 až 3 minúty.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang