
Tento recept na kapustovú polievku je veľmi aromatický vďaka zelenine a paradajkám opečeným na ohni. Možno jej podávať s dobrým chliebom a pripraviť si jednoduché a výživné jedlo.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 nakrájané mrkvy
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 zelerová stonka, nakrájaná na kocky
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 2 plechovky nakrájaných paradajok
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 plechovka varenej bielej fazule, scedená a prepláchnutá
- 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 malá zelená kapusta, nakrájaná
- 1 lyžička sušeného tymianu
- ¾ lyžičky morskej soli
- čerstvo mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať, na ozdobu
Postup
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte mrkvu, cibuľu, zeler, soľ a niekoľko štipiek čerstvého korenia a za občasného miešania varte 8 minút.
- Pridajte ocot, premiešajte a potom pridajte paradajky, vývar, fazuľu, cesnak, zemiaky, kapustu a tymian. Prikryte a varte 20 až 30 minút, alebo kým zemiaky a kapusta nezmäknú.
- Podľa chuti dochuťte, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.