Upečte si dávku týchto jednoduchých sušienok len z piatich alebo menej ingrediencií. Sú ideálnym doplnkom k šálke čaju a pripravíte ich za krátku chvíľku.
Ingrediencie
- 225 g zmäknutého masla
- 110 g práškového cukru
- 275 g hladkej múky
- 1 lyžička škorice alebo iného korenia (voliteľné)
- 75 g lupienkov bielej alebo mliečnej čokolády ( voliteľné)
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Maslo vymiešajte vo veľkej miske drevenou lyžicou alebo v mixéri, kým nie je mäkké.
- Pridajte cukor a šľahajte, kým zmes nebude ľahká a nadýchaná.
- Preosejte múku a pridajte voliteľné prísady, ak ich používate.
- Zmes rukami stláčajte dokopy osmičkovým pohybom, kým sa nevytvorí cesto.
- V tejto fáze môžete cesto zamraziť.
- Z cesta vyvaľkajte guľky veľkosti vlašského orecha a položte ich mierne od seba na plech (nemusíte ho vymastiť).
- Guľky trochu sploštite dlaňou a pečte ich v rúre približne 10-12 minút, kým nie sú zlatohnedé a na povrchu mierne pevné.
- Pred podávaním nechajte koláčiky asi 15 minút chladnúť na mriežke.