
Toto je klasický kubánsky recept na mleté hovädzie mäso picadillo, ktoré sa zvyčajne konzumuje s bielou ryžou. Môže sa použiť aj ako náplň do tacos alebo empanadas.
Suroviny
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa
- ½ zelenej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 plechovka paradajkovej omáčky
- 6 veľkých zelených olív bez kôstok
- ½ šálky hrozienok
- 1 lyžica kapary (voliteľné)
- 2 balenia korenia sazon
- 1 lyžica mletej rasce
- 1 lyžička bieleho cukru
- soľ podľa chuti
Postup
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. V horúcom oleji duste a miešajte nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak, cibuľu, približne 5 až 7 minút.
- Do panvice pridajte mleté hovädzie mäso. Varte a miešajte, kým sa nerozpadne a úplne nezhnedne, 7 až 10 minút.
- Do zmesi mletého hovädzieho mäsa vmiešajte paradajkovú omáčku, nakrájané olivy, hrozienka, kapary, rascu, sazonové korenie, cukor a soľ.
- Prikryte panvicu, znížte teplotu na minimum a varte, kým sa zmes neprehreje, 5 až 10 minút.