Recepty

Recept na klasické kubánske Picadillo

Toto je klasický kubánsky recept na mleté hovädzie mäso picadillo, ktoré sa zvyčajne konzumuje s bielou ryžou. Môže sa použiť aj ako náplň do tacos alebo empanadas.

Suroviny

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa
  • ½ zelenej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka paradajkovej omáčky
  • 6 veľkých zelených olív bez kôstok
  • ½ šálky hrozienok
  • 1 lyžica kapary (voliteľné)
  • 2 balenia korenia sazon
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1 lyžička bieleho cukru
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. V horúcom oleji duste a miešajte nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak, cibuľu, približne 5 až 7 minút.
  2. Do panvice pridajte mleté hovädzie mäso. Varte a miešajte, kým sa nerozpadne a úplne nezhnedne, 7 až 10 minút.
  3. Do zmesi mletého hovädzieho mäsa vmiešajte paradajkovú omáčku, nakrájané olivy, hrozienka, kapary, rascu, sazonové korenie, cukor a soľ.
  4. Prikryte panvicu, znížte teplotu na minimum a varte, kým sa zmes neprehreje, 5 až 10 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang