
Krémová kukurica vyrobená od základu je oveľa lepšia ako čokoľvek, čo nájdete v plechovke. Tento rýchly a jednoduchý recept na krémovú kukuricu spája mrazené kukuričné zrná s decentnou krémovou omáčkou. Ak chcete dosiahnuť syrovú chuť, vmiešajte viac parmezánu alebo ním posypte každú porciu. Je to obzvlášť chutná príloha ku kuraciemu alebo bravčovému mäsu.
Ingrediencie
- 2 balenia mrazených kukuričných zŕn, rozmrazené
- 1 šálka smotany
- 1 lyžička soli alebo podľa chuti
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia alebo podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 1/2 šálky plnotučného mlieka
- 2 lyžice hladkej múky
- 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu alebo viac podľa chuti
Postup
- Na panvici na strednom ohni zmiešajte kukuricu, smotanu, cukor, maslo, soľ a korenie.
- Za občasného miešania varte, kým sa maslo nerozpustí, 3 až 5 minút.
- Medzitým v malej miske vyšľahajte mlieko a múku do hladka.
- Mliečnu zmes pridajte do panvice a za stáleho miešania varte, kým omáčka nezhustne a kukurica sa nerozvarí, približne 4 minúty.
- Odstavte z ohňa a vmiešajte parmezán, kým sa nerozpustí.
- Servírujte horúce.