Recepty

Recept na kukuricu na smotane

Krémová kukurica vyrobená od základu je oveľa lepšia ako čokoľvek, čo nájdete v plechovke. Tento rýchly a jednoduchý recept na krémovú kukuricu spája mrazené kukuričné zrná s decentnou krémovou omáčkou. Ak chcete dosiahnuť syrovú chuť, vmiešajte viac parmezánu alebo ním posypte každú porciu. Je to obzvlášť chutná príloha ku kuraciemu alebo bravčovému mäsu.

Ingrediencie

  • 2 balenia mrazených kukuričných zŕn, rozmrazené
  • 1 šálka smotany
  • 1 lyžička soli alebo podľa chuti
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia alebo podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu alebo viac podľa chuti

Postup

  1. Na panvici na strednom ohni zmiešajte kukuricu, smotanu, cukor, maslo, soľ a korenie.
  2. Za občasného miešania varte, kým sa maslo nerozpustí, 3 až 5 minút.
  3. Medzitým v malej miske vyšľahajte mlieko a múku do hladka.
  4. Mliečnu zmes pridajte do panvice a za stáleho miešania varte, kým omáčka nezhustne a kukurica sa nerozvarí, približne 4 minúty.
  5. Odstavte z ohňa a vmiešajte parmezán, kým sa nerozpustí.
  6. Servírujte horúce.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang