Hlavné jedláRecepty

Lososové placky – recept

Pre tých, ktorých už omrzela klasická príprava grilovaného lososa, sme si pripravili maškrtu v podobe lososových placiek. Táto pochúťka je lahodná, sýta a jej príprava neuveriteľne jednoduchá. Stačí 30 minút a lososové koláčiky sú na svete.

Jediné ingrediencie, ktoré sú na tento recept bezpodmienečne, sú konzervovaný losos a vajcia. Ostatné ingrediencie sú veľmi flexibilné.

Ingrediencie

  • 2 konzervy lososa bez kože a kostí
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžičky čerstvého mletého cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • ½ šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • ¼ šálky olivového oleja na vyprážanie

Postup

  1. Predhrejeme rúru na stupeň „udržiavanie tepla“.
  2. Dôkladne osušíme konzervy s lososom. Lososa vložíme do veľkej misy a dobre ho vidličkou rozkrájame na malé kúsky.
  3. Pridáme vajcia, majonézu, dijonskú horčicu, cesnak, kuchynskú soľ, čierne korenie a tymián. Dobre premiešame.
  4. Primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Na veľkej 30 cm panvici s nepriľnavým povrchom zohrejeme olivový olej na strednom ohni asi 3 minúty.
  6. Pomocou naberačky na zmrzlinu prenesieme štyri kopčeky zmesi na panvicu a na nej ju jemne sploštíme.
  7. Varíme, kým nie sú placky dobre opečené a chrumkavé, asi 3 minúty z každej strany.
  8. Uvarené placky vložíme do rúry, aby sa udržali v teple, kým budete pripravovať druhú dávku.

Tipy:

  • Lososa naozaj dobre osušte.
  • Lososa dobre ho rozklepte vidličkou.
  • Použite veľké vajcia.
  • Prísady dôkladne premiešajte.

Ako podávať lososové placky?

Toto rýchle a bezmäsité jedlo môžeme podávať s trochou tatárskej omáčky či dijonskej horčice. Čo sa týka prílohy, ideálnou voľbou je šalát caprese, karfiol pokvapkaný olivovým olejom a citrónovou šťavou či vyprážané paradajky. Ak máte chuť na niečo menej tradičné, špargľou nič nepokazíte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang