Pikantná Jambalaya s kuracím mäsom, klobásou, ryžou a kajunským korením, ktorú ľahko pripravíte v jednom hrnci.
Ingrediencie
- 2 lyžice arašidového oleja
- 1 lyžica cajunského korenia
- 300 g klobásy, nakrájanej na kolieska
- 450 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 malá zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 plechovka drvených talianskych paradajok
- 1/2 lyžičky červených paprikových lupienkov
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky štipľavej paprikovej omáčky
- 2 lyžičky worcestrovej omáčky
- 1 lyžička prášku z filé
- 1 a 1/4 šálky nevarenej bielej ryže
- 2 a 1/2 šálky kuracieho vývaru
Postup
- Zhromaždite všetky prísady.
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu arašidového oleja.
- Klobásu a kuracie kúsky ochuťte kajunským korením.
- Klobásu opečte, kým nezhnedne.
- Vyberte ju dierkovanou lyžicou a odložte bokom.
- Pridajte 1 lyžicu arašidového oleja a kuracie kúsky opečte zo všetkých strán, kým nezhnednú.
- Vyberte ich dierkovanou lyžicou a dajte bokom.
- V tom istom hrnci orestujte cibuľu, papriku, zeler a cesnak do mäkka.
- Primiešajte drvené paradajky a ochuťte červeným korením, čiernym korením, soľou, štipľavou omáčkou, worcestrovou omáčkou a práškom z filé.
- Vmiešajte kuracie mäso a klobásu. Varte 10 minút za občasného miešania.
- Primiešajte ryžu a kurací vývar.
- Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 20 až 25 minút, alebo kým sa tekutina nevstrebe.