Recepty

Repect na najlepšiu Jambalayu

Pikantná Jambalaya s kuracím mäsom, klobásou, ryžou a kajunským korením, ktorú ľahko pripravíte v jednom hrnci.

Ingrediencie

  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 1 lyžica cajunského korenia
  • 300 g klobásy, nakrájanej na kolieska
  • 450 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 malá zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 plechovka drvených talianskych paradajok
  • 1/2 lyžičky červených paprikových lupienkov
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky štipľavej paprikovej omáčky
  • 2 lyžičky worcestrovej omáčky
  • 1 lyžička prášku z filé
  • 1 a 1/4 šálky nevarenej bielej ryže
  • 2 a 1/2 šálky kuracieho vývaru

Postup

  1. Zhromaždite všetky prísady.
  2. Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu arašidového oleja.
  3. Klobásu a kuracie kúsky ochuťte kajunským korením.
  4. Klobásu opečte, kým nezhnedne.
  5. Vyberte ju dierkovanou lyžicou a odložte bokom.
  6. Pridajte 1 lyžicu arašidového oleja a kuracie kúsky opečte zo všetkých strán, kým nezhnednú.
  7. Vyberte ich dierkovanou lyžicou a dajte bokom.
  8. V tom istom hrnci orestujte cibuľu, papriku, zeler a cesnak do mäkka.
  9. Primiešajte drvené paradajky a ochuťte červeným korením, čiernym korením, soľou, štipľavou omáčkou, worcestrovou omáčkou a práškom z filé.
  10. Vmiešajte kuracie mäso a klobásu. Varte 10 minút za občasného miešania.
  11. Primiešajte ryžu a kurací vývar.
  12. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 20 až 25 minút, alebo kým sa tekutina nevstrebe.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang