Recepty

Recept na nakladanú červenú cibuľu

Nakladaná červená cibuľa dodá šalátom, sendvičom, hamburgerom a ďalším jedlám sladkú a pikantnú chuť. Keď ju pripravíte, vydrží v chladničke až 2 týždne.

Ingrediencie

  • 300 ml zaváraninový pohár
  • stredný hrniec
  • 2 malé červené cibule
  • 2 šálky bieleho octu
  • 2 šálky vody
  • 1/3 šálky trstinového cukru
  • 2 lyžice morskej soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička zmesi korenia

Postup

  1. Cibuľu nakrájajte na tenké plátky (vhodné je použiť mandolínu) a rozdeľte ju do 2 alebo 3 pohárov.
  2. Do každej nádoby vložte cesnak a zrnká korenia, ak ich používate.
  3. V stredne veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte ocot, vodu, cukor a soľ.
  4. Miešajte, kým sa cukor a soľ nerozpustia, približne 1 minútu.
  5. Nechajte vychladnúť a zalejte cibuľu.
  6. Odstavte, aby sa cibuľa ochladila na izbovú teplotu, a potom ju uložte do chladničky.
  7. Nakladaná cibuľa bude pripravená na konzumáciu, keď bude jasne ružová a mäkká. Približne 1 hodinu v prípade veľmi tenkých plátkov cibule alebo cez noc v prípade hrubších plátkov cibule.
  8. V chladničke vydrží až 2 týždne.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang