
Nakladaná červená cibuľa dodá šalátom, sendvičom, hamburgerom a ďalším jedlám sladkú a pikantnú chuť. Keď ju pripravíte, vydrží v chladničke až 2 týždne.
Ingrediencie
- 300 ml zaváraninový pohár
- stredný hrniec
- 2 malé červené cibule
- 2 šálky bieleho octu
- 2 šálky vody
- 1/3 šálky trstinového cukru
- 2 lyžice morskej soli
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička zmesi korenia
Postup
- Cibuľu nakrájajte na tenké plátky (vhodné je použiť mandolínu) a rozdeľte ju do 2 alebo 3 pohárov.
- Do každej nádoby vložte cesnak a zrnká korenia, ak ich používate.
- V stredne veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte ocot, vodu, cukor a soľ.
- Miešajte, kým sa cukor a soľ nerozpustia, približne 1 minútu.
- Nechajte vychladnúť a zalejte cibuľu.
- Odstavte, aby sa cibuľa ochladila na izbovú teplotu, a potom ju uložte do chladničky.
- Nakladaná cibuľa bude pripravená na konzumáciu, keď bude jasne ružová a mäkká. Približne 1 hodinu v prípade veľmi tenkých plátkov cibule alebo cez noc v prípade hrubších plátkov cibule.
- V chladničke vydrží až 2 týždne.