Koláčiky s tvarohom

Syrové koláčiky podávame horúce. Rada Takéto malé, nápadité, narýchlo pripravené pokrmy môžu byť ideálne pri rôznych spoločenských a rodinných oslavách, alebo stretnutiach Malé tajomstvo Venujte pozornosť hrúbke cesta, tak, aby sa koláčiky upiekli rovnomerne. Poznámka Tento pokrm je možne zmrazovať. Zmrazovanie: Cesto pripravíme až po krok číslo 5 v recepte. Pečieme ho 6 minút na… Pokračovať v čítaní Koláčiky s tvarohom

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

Podávanie Hovädzie mäso podávame preliate pripravenou omáčkou so zeleninou podľa vašej chuti alebo s chlebom. Rada Ak chcete mať mäso jemné a šťavnaté, vždy ho dajte do vriacej vody. Horúca voda uzatvára póry v mäse a mäso ostane šťavnaté a zachová si všetky živiny.

Chutná zapečená fazuľa

Podávanie Upečenú fazuľu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu. Rada Fazuľu môžete pripraviť aj deň vopred, predtým ako ju budete podávať, ju len zapečte.

Bravčová panenka na stredomorský spôsob

Podávanie Na tanier poukladáme bravčovú panenku nakrájanú na plátky. Podávame s Ajvarom Podravka a pečenou zeleninou posypanou petržlenovou vňaťou. Rada Ku zelenine počas pečenia môžete pridať citrón nakrájaný na štvrtiny, čo dodá zelenine príjemnú chuť.

Slaný koláč s klobásou a zeleninou

Podávanie Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame. Rada Koláč bude vyzerať zaujímavejšie a aj nutrične bohatšie ak pridáte brokolicu alebo karfiol. Chutí perfektne aj keď je teplý, ale aj studený, takže si ho môžete pripraviť vopred a zobrať si ho so sebou na výlet, ale aj… Pokračovať v čítaní Slaný koláč s klobásou a zeleninou

Nanuky z Lino lady

Podávanie Pred podávaním dáme formu pod teplú tečúcu vodu, aby sa nám nanuky dali ľahšie vybrať z formy. Podľa chuti dozdobíme a podávame. Rada Zmes môžete dať aj do plastovej nádoby, pridať nasekané orechy, na kúsky nakrájanú čokoládu apod. Tak dostanete zmrzlinu, nie nanuky.

Teplé sendviče s Ajvarom

Podávanie Pred podávaním rozrežeme sendviče stredom tak, aby sme dostali trojuholníky. Následne ich posypeme petžlenovou vňaťou, šalátom alebo paprikou. Podávame teplé. Rada Namiesto toastového chleba môžete použiť aj iné pečivo alebo obyčajný chlieb, ktorý môžete opiecť v sendvičovači alebo v rúre.

Domáca knedľa

Múku vysypeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme 1-1,5 hod. kysnúť. Krok 2 Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti, urobíme bochníčky a necháme podkysnúť. Po jednom zvinieme do tvaru knedle, ešte chvíľu… Pokračovať v čítaní Domáca knedľa

Vanilkovo-kokosová roláda

Oddelíme si žĺtka od bielkov Z bielok a 2 PL si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame spolu s 5 PL teplej vody, olejom, cukrom do penista. Krok 2 Zmiešame si múku, prášok do pečiva a 4 PL cukru. Zmes pridáme k žĺtkom. Ak je cesto príliš husté, prilejeme mlieko, ak riedke, pridáme trochu múky. Do… Pokračovať v čítaní Vanilkovo-kokosová roláda

Je naozaj káva taká nezdravá ako sa hovorí?

O objavení kávy koluje legenda. V nej sa hovorí, že káva bola objavená v ôsmom storočí pastierom kôz. Postrehol, že jeho kozy boli nepokojné a nespali po tom, čo poprežúvali bobule a listy jedného kríka. Zvedavý pastier ich ochutnal a zistil, že sa po nich cíti sviežejší. Stimulujúci účinok kávy vyhovoval učencom, ktorí, chtíac šíriť do sveta… Pokračovať v čítaní Je naozaj káva taká nezdravá ako sa hovorí?