Grilované jahňacie stehno na Grécky spôsob

Rozdrvíme v mažiari cesnak na kašu, pridáme olivový olej, šťavu z citrónu, oregano, tymian a posypeme trochou soli a čierneho korenia. Jahňacie mäso naložíme do väčšej porcelánové misy a potrieme marinádou. Naložené mäso necháme odpočinúť pri izbovej teplote najmenej jednu hodinu, pre ďalšie marinovanie uložte misu do chladničky, nikdy ju tam nenechávame dlhšie než cez… Pokračovať v čítaní Grilované jahňacie stehno na Grécky spôsob

Hovädzí steak so zeleninou

Podávanie Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút. Podávame s dozlatista opečenými zemiakmi, vašou obľúbenou zeleninou a jemným Ajvarom od Podravky. Rada Ak chcete mať steak alebo biftek šťavnatý, je dôležité, aby ste ho po opečení nechali odležať.

Špagety so sardinkami a šampiňónmi

Podávanie Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte. Rada Cestoviny po uvarení neoplachujte, stratia tak škrob, ktorý je na povrchu. Taktiež sa stratí aj slanosť, ktorú ste získali varením cestovín v slanej vode.

Stredomorská frittata

Podávanie Hotovú frittatu posypeme čiernym korením a podávame s obľúbeným šalátom. Rada Ak máte chuť na mäso, tak si môžete do frittaty pridať kolieska klobásy. Ak nemáte panvicu, môžete si frittatu pripraviť aj v rúre. Potom pečte cca 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Medailóniky s hnedou ryžou

Podávanie Teľacie medailóniky podávame s takto pripravenou ryžou a s obľúbeným šalátom. Rada Ak máte radi teľací rezeň z vonku jemne zapečený, ale vo vnútri ružový, opečte ho na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Pridajte kocku masla a po chvíli mäso otočte, aby sa maslom pekne obalilo. Potom ho odložte na teplé miesto a pokračujte… Pokračovať v čítaní Medailóniky s hnedou ryžou

Dusená bravčová panenka so zeleninou

Bravčovú panenku nakrájame na kolieska. Podávame s pripravenou zeleninou. Panenka je chudý typ mäsa. Podravka na bravčové mäso zmiešaná s trochou oleja je perfektná zmes na marinádu. Po použití mäso ostáva jemné a šťavnaté.

Kuracie prsia v pomarančovej omáčke

Kuracie rezne zložíme na ohriaty tanier, na každý položíme koliesko pomaranča a všetko prelejeme horúcou omáčkou. Ako prílohu môžeme podávať varenú ryžu a podľa chuti aj rozličnú varenú zeleninu. Rada Kuracie filé pečieme tak, aby sa neprepiekli a neboli príliš suché. Malé tajomstvo Kuracie filé posypané Podravkou nechávame marinovať okolo 10 minút a potom ho… Pokračovať v čítaní Kuracie prsia v pomarančovej omáčke

Šalát so srňacou filetou

Podávanie Do misky dáme umytý špenát, pridáme jablká nakrájané na tenké plátky, mäso nakrájané na malé kúsky, prelejeme zálievkou, premiešame a ihneď podávame. Rada Srňacú filetu môžete nahradiť hovädzím mäsom. Divina, vrátane srňaciny, má charakteristickú vôňu, a preto je vhodné ju marinovať. Marináda mäso zjemní a čiastočne zakryje pôvodnú vôňu. Srňacina obsahuje všetky vitamíny v… Pokračovať v čítaní Šalát so srňacou filetou

Pečené kuracie mäso

Keď Podravku ochucovadlo pridáme hneď na začiatku prípravy jedla, výraznejšie prenikne do všetkých zložiek a zvýrazní základnú chuť pokrmu. Keď Podravku ochucovadlo pridáme ku koncu prípravy jedla, všetky mäsá dostanú jemnejšiu chuť a budú chrumkavejšie.

Mrkvová polievka

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rada Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli. Malé tajomstvo Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku.