Recepty

Recept na perfektné pečené zemiaky

Upečte zemiaky zakaždým dokonale. Vďaka povrchovej úprave z olivového oleja a morskej soli vyjdú z rúry s chrumkavou šupkou a nadýchaným vnútrom.

Ingrediencie

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • extra panenský olivový olej
  • morská soľ

Postup

  1. Rúru predhrejte na 220 °C a plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.
  2. Vidličkou urobte do zemiakov niekoľko dierok.
  3. Umiestnite ich na plech, potrite olivovým olejom a posypte morskou soľou.
  4. Pečte 45 až 60 minút, alebo kým zemiaky nie sú vidličkou mäkké a šupka chrumkavá.
  5. Každý zemiak rozkrojte, vnútro trochu popučte a podávajte s požadovanými prílohami.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang