Hnedá klobása, jemné sladké zemiaky, práve uvarená kapusta a talianske bylinky sú súčasťou tejto výdatnej polievky.
Ingrediencie
- 2 stredne veľké sladké zemiaky
- 1/2 zväzku kapusty
- 350 g uvarenej talianskej kuracej klobásy
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 lyžička sušeného talianskeho korenia
Postup
- Ošúpte 2 sladké zemiaky a nakrájajte ich na 0,5 cm kocky.
- Nakrájajte nahrubo 1/2 zväzku kapusty (asi 2 šálky).
- Nakrájajte talianskú kuraciu klobásu.
- Na stredne silnom ohni zohrejte 2 lyžice extra panenského olivového oleja, kým sa nezačne trblietať.
- Pridajte klobásu a opečte ju 6 až 8 minút, kým nezhnedne.
- Pridajte 4 šálky kuracieho vývaru, 1 lyžičku sušeného talianskeho korenia a sladké zemiaky a priveďte do varu. Varte, kým sladké zemiaky nezmäknú, 15 až 20 minút.
- Pridajte kapustu a varte, kým nie je mäkká, približne 3 minúty.