Hlavné jedláRecepty

Recept na plnku

Recept na plnku, v Amerike podávanú na Deň vďakyvzdania. Vyskúšať ako prílohu ku kuraťu, si ju ale môžete vyskúšať aj vy. Vyznačuje sa nadýchanou štruktúrou a jemne pikantnou chuťou rozmarínu, petržlenu a tymiánu.

Suroviny

  • ¼ šálky masla
  • 1 šálka nahrubo nasekaného zeleru
  • 1 šálka nahrubo nasekanej cibule
  • 2 a ½ šálky kuracieho vývaru
  • 1 balenie chlebových krutónov
  • sušený tymián
  • sušený petržlen
  • sušený rozmarín
  • soľ

Postup

  1. Rúru predhrejte na 175 °C.
  2. V hrnci na miernom ohni rozohrejte maslo. Pridajte zeler a cibuľu a za občasného miešania duste 5 minút alebo kým nezmäknú.
  3. Do hrnca pridajte kurací vývar a zahrejte ho do varu. Odstavte hrniec z ohňa. Pridajte krutóny, sušené bylinky podľa chuti, soľ a zľahka premiešajte.
  4. Lyžicou dajte plnku do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 23×33 cm.
  5. Pekáč prikryte.
  6. Pečte 30 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang