Medová torta – recept

Suroviny 8 vajec 300 g medu 200 g orechov 8 PL hladkej múky 1 PL mletej kávy 15 balíčka prášku do pečiva. Prísady na krém: 4 vajcia 2 PL medu 100 g práškového cukru 100 g horkej čokolády 250 g masla lekvár Postup Žĺtky vymiešame s medom a kávou. Postupne pridávame orechy, múku, prášok do… Pokračovať v čítaní Medová torta – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

BEBE rezy – recept

Suroviny 2 balíčky sušienok BEBE 1 vanilkový puding 180 g masla 6 PL cukru 1 vanil.cukor 1 žĺtok kakao 1 PL rumu Postup Vanilkový puding uvaríme v 3,5 dl vody. Vlažný puding vyšľaháme a po lyžičkách pridávame do nasledujúceho krému: vyšľaháme maslo s cukrom, jedným žĺtkom a lyžicou rumu. Do polovice krému nastaveného pudingového krému… Pokračovať v čítaní BEBE rezy – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Boloňské špagety – recept

Suroviny 350 g špagiet  75 g tuku 1 veľká cibuľa 4 PL paradajkového pretlaku 150-200 g mletého mäsa 100 g strúhaného syra 2 PL vody petržlenová vňať Postup Špagety uvaríme. Na tuku speníme na drobné kúsky pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a za stáleho miešanie opekáme. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a zriedime vodou. Pridáme na… Pokračovať v čítaní Boloňské špagety – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Arabské rizoto – recept

Suroviny 500 g varených zemiakov 1 dl mlieka 40 g masla soľ mleté čierne korenie 200 g uvarenej ryže 200 g bravčovej pečene 100 g postrúhaného syra masť Postup Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ, mleté koreniny a vymiešame husté pyré. Do vymasteného pekáča dáme polovicu zmesi, na to dáme uvarenú ryžu zmiešanú s… Pokračovať v čítaní Arabské rizoto – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Jednoduchá sviečková omáčka – recept

Suroviny 400-500 g hovadzia roštenka(zadné horné) 1 kg mrkvy 4-6 ks paštrnáku(aj petržlen) 1 malý zeler 1 malý kaleráb 1 cibuľa 3-5 ks celé čierne korenie 3-5 ks nové korenie 3 ks bobkový list soľ olej citr.šťava cukor šľahačková smotana Postup Roštenku pokrájať na plátky. Mrkvu, paštrnák, zeler a kaleráb pokrájať na drobné kúsky. Na… Pokračovať v čítaní Jednoduchá sviečková omáčka – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Babičkine buchty – recept

Budeme potrebovať: 1 kg hladkej múky 3 vajcia 3 PL kryštálového cukru 3 dl oleja 05 l mlieka 2 kocky droždia 1 prášok do pečiva 1 vanil.cukor štipka soli Postup: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré 20 minút miesime. Cesto vyvaľkáme na doske na 0,5 cm hrúbku a robíme buchty. Plníme podľa fantázie(lekvár, tvaroh). Poukladáme ich… Pokračovať v čítaní Babičkine buchty – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Prášnice ako mozoček – recept

Postup: Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a mleté čierne koreniny, osolíme a udusíme. Potom zalejeme rozšľahanými vajcami, za stáleho miešania necháme zhustnúť, odstavíme a posypeme najemno nasekanou pažítkou. Podávame s chlebom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Dip z camembertu – recept

Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a bol ľahko roztierateľný. Nadrobno nakrájame šalotku, pridáme červenú mletú papriku, maslo a vidličkou roztlačíme. Na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom pridáme strúčik cesnaku v šupke, ktorý pretlačíme rukou a vetvičku rozmarínu. Do zmesi pridáme ešte trochu sladkej mletej… Pokračovať v čítaní Dip z camembertu – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Kuracie prsia na rozmaríne s netradičnými francúzskymi zemiakmi – recept

Nastrúhame zemiaky, nakrájame šalotky a slaninku. Na kuracie prsia položíme vetvičky rozmarínu, zakryjeme ich papierom na pečenie, dlaňou pobúchame, papier odstránime, dochutíme morskou soľou a čiernym korením. Do horúcej vody pridáme nastrúhané zemiaky, prikryjeme pokrievkou a necháme variť mimo ohňa. Do panvice s olivovým olejom pridáme nakrájanú šalotku a lístky šalvie, ktoré prevoňajú jedlo. Keď… Pokračovať v čítaní Kuracie prsia na rozmaríne s netradičnými francúzskymi zemiakmi – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty