Recepty

Tresčie závitky na diabolský spôsob – recept

V miske zmiešame horčicu, trošku korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme...

Husárske pečené mäso – recept

Mäso, ktoré sme vložili do posolenej vriacej vody, varíme do polomäkka spoločne so zeleninou,...

Buchtičkový prstenec s medovým maslom

Zohrejeme si mlieko a pomarančovú kôru na malej panvici. Keď sa z nich začne pariť, dáme...

Zelená fazuľka dusená s anglickou slaninou – recept

Slaninu opražíme, pridáme maslo a pokrájanú fazuľku. Ochutíme cesnakom rozotretým so...

Székelský guláš – recept

Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky dáme do hrnca s na drobné kúsky pokrájanou...

Banánový zákusok – recept

Žĺtky vyšľaháme s 200 g cukru do peny, pridáme kakao, olej a vodu a ešte chvíľu...

Banánový šalát – recept

Do misky dajte majonézu, trochu sušeného estragónu (čerstvého), aníz alebo fenikel,...

Ľahké rizoto – recept

Ryžu poriadne premyjeme v sitku. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Brokolicu...

Špenátový prívarok – recept

Mlieko nalejeme do hrnca a dáme na mierny oheň. Dáme doň zmrazenú kocku špenátu a počkáme,...

Špenátové lasagne – recept

Umytý špenát nakrájame a oblanžírujeme v horúcej osolenej vode. Opláchneme studenou vodou a...

Špargľa s holandskou omáčkou – recept

Špargľa: Najskôr odrežeme tvrdú drevnatú spodnú časť špargle a očistíme z vlákien...

Šalát zo sladkých zemiakov a špenátu – recept

Na panvici rozpálime olej. Pittu prerežeme napoly, tak aby nám vznikli dva plátky. Na panvici...

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang