Recepty

Recept na šalát zo štyroch plechoviek

Rýchly a jednoduchý šalát z dostupných ingrediencií.

Suroviny

Na zálievku:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvých listov oregana
  • 1/3 šálky červeného vínneho octu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/3 šálky extra panenského olivového oleja

Na šalát:

  • 1 plechovka s marinovanými artičokovými srdiečkami
  • 1 plechovka celých čiernych olív bez kôstok
  • 1 plechovka cíceru
  • 1 plechovka pečenej červenej papriky
  • 220 g syru feta
  • 2 šálky rukoly
  • 2 stredne veľké hlavičky čakanky

Postup

  1. Pripravte zálievku: Vložte 3 pretlačené strúčiky cesnaku a 2 lyžice čerstvého oregana do stredne veľkej misy. Pridajte 1/3 šálky červeného vínneho octu, 1 lyžicu dijonskej horčice, 1 lyžicu medu, 1/2 lyžičky soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia. Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.
  2. Za stáleho miešania pomaly prilievajte 1/3 šálky extra panenského olivového oleja a pokračujte v miešaní, kým sa všetky suroviny dobre neprepoja s olejom.
  3. Pripravte šalát: Vložte do misky nakrájané marinované artičokové srdiečka. Sceďte a nakrájajte konzervu čiernych olív bez kôstok. Sceďte a opláchnite 1 plechovku cíceru. Sceďte nádobu s pečenou červenou paprikou a nakrájajte ju kúsky. Nakrájajte syr feta na kocky.
  4. Rozštvrťte 2 stredne veľké hlavičky čakanky pozdĺžne, potom z každého kúska vyrežte jadro a nakrájajte na kúsky.
  5. Pridajte 2 šálky rukoly a 1/2 šálky zálievky.
  6. Rukami všetko jemne premiešajte a uistite sa, že je všetko dobre obalené. Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac zálievky. Dochuťte ešte čiernym korením a ihneď podávajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang