PolievkyRecepty

Recept na tekvicovú polievku

Toto je klasická, jednoduchá polievka z čerstvej tekvice, ktorú pripravíte veľmi rýchlo. Hustá, krémová a plná chuti, túto polievku budete odteraz robiť stále.

Ingrediencie

  • 1,2 kg tekvice (akéhokoľvek druhu, podľa chuti)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, ošúpané vcelku
  • 3 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 šálka vody
  • soľ a korenie
  • 1/2 až 3/4 šálky smotany alebo polotučného mlieka

Postup

  1. Z tekvice odrežte šupku a vyškrabte semená. Nakrájajte ju na 4 cm kúsky.
  2. Tekvicu, cibuľu, cesnak, vývar a vodu vložte do hrnca – tekutina nesmie celkom pokryť celú tekvicu. Priveďte do varu, nezakryte, potom znížte teplotu a nechajte rýchlo variť, kým tekvica nezmäkne (skontrolujte nožom) – asi 10 minút.
  3. Odstavte z ohňa a ponorným mixérom rozmixujte do hladka.
  4. Podľa chuti dochuťte soľou a korením, vmiešajte smotanu (po pridaní smotany polievku nikdy nevarte).
  5. Polievku naberieme do misiek, pokvapkáme trochou smotany, podľa potreby posypeme korením a petržlenovou vňaťou. Podávajte s chrumkavým chlebom.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang