
Recept na tradičný zemiakový šalát ozvláštnený zelerom.
Suroviny
- 5 zemiakov
- 3 vajcia
- 1 šálka nakrájaného zeleru
- ½ šálky nakrájanej cibule
- ½ šálky kyslých uhoriek
- ¼ šálky majonézy
- 1 lyžica pripravenej horčice
- ¼ lyžičky cesnakovej soli
- ¼ lyžičky zelerovej soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte zemiaky v šupke a varte, kým nezmäknú, ale stále sú pevné, približne 15 minút.
- Sceďte, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte.
- Kým sa zemiaky varia, vložte vajcia do hrnca a zalejte ich studenou vodou. Priveďte do varu a varte asi 10 minút. Vyberte ich z horúcej vody, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte.
- Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, vajcia, nakrájaný zeler, cibuľu, uhorky, majonézu, horčicu, cesnakovú soľ, zelerovú soľ a korenie.
- Dobre premiešajte a nechajte v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa.