Sendviče k čaju so smotanovým syrom ochuteným bylinkami a tenkými plátkami uhoriek.
Ingrediencie
- 350 g plnotučného smotanového syra
- 1 šalátová uhorka
- 1 malá hrsť čerstvého kôpru
- 1 malá hrsť čerstvej pažítky
- 3 lyžice majonézy
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 bochník nakrájaného bieleho sendvičového chleba
Postup
- Vložte smotanový syr do misy a nechajte ho odstáť pri izbovej teplote, kým nezmäkne, približne 1 hodinu. Medzitým pomocou nakrájajte uhorku na tenké plátky. Umiestnite ju do veľkého sitka s jemnými očkami nad misu. Posypte 1/2 lyžičky soli a premiešajte. Uhorky nechajte 30 minút až 1 hodinu odpočívať a odkvapkať.
- Zomeľte hrsť kôpru, kým nezískate 1 a 1/2 lyžice. Zomeľte hrsť čerstvej pažítky, aby ste získali 1 a 1/2 lyžice. Kôpor a pažítku pridajte do smotanového syra. Pridajte 3 lyžice majonézy, zvyšnú 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Premiešajte, kým sa rovnomerne nespoja.
- Stierkou rovnomerne rozotrite 1 a 1/2 lyžice syrovej zmesi na jeden plátok chleba, pričom nechajte 0,5 cm okraj. Na vrch položte 15 plátkov uhoriek. Sendvič uzavrite druhým plátkom chleba.
- Opakujte natieranie, kým nebudete mať 7 celých sendvičov. Pomocou zúbkovaného noža odrežte kôrky zo všetkých sendvičov.
- Potom môžete každý sendvič rozrezať na polovicu na obdĺžniky alebo trojuholníky. Uložte ich na servírovací tanier alebo stojan na torty.