ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na uhorkové sendviče s krémovým syrom

Sendviče k čaju so smotanovým syrom ochuteným bylinkami a tenkými plátkami uhoriek.

Ingrediencie

  • 350 g plnotučného smotanového syra
  • 1 šalátová uhorka
  • 1 malá hrsť čerstvého kôpru
  • 1 malá hrsť čerstvej pažítky
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 bochník nakrájaného bieleho sendvičového chleba

Postup

  1. Vložte smotanový syr do misy a nechajte ho odstáť pri izbovej teplote, kým nezmäkne, približne 1 hodinu. Medzitým pomocou nakrájajte uhorku na tenké plátky. Umiestnite ju do veľkého sitka s jemnými očkami nad misu. Posypte 1/2 lyžičky soli a premiešajte. Uhorky nechajte 30 minút až 1 hodinu odpočívať a odkvapkať.
  2. Zomeľte hrsť kôpru, kým nezískate 1 a 1/2 lyžice. Zomeľte hrsť čerstvej pažítky, aby ste získali 1 a 1/2 lyžice. Kôpor a pažítku pridajte do smotanového syra. Pridajte 3 lyžice majonézy, zvyšnú 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Premiešajte, kým sa rovnomerne nespoja.
  3. Stierkou rovnomerne rozotrite 1 a 1/2 lyžice syrovej zmesi na jeden plátok chleba, pričom nechajte 0,5 cm okraj. Na vrch položte 15 plátkov uhoriek. Sendvič uzavrite druhým plátkom chleba.
  4. Opakujte natieranie, kým nebudete mať 7 celých sendvičov. Pomocou zúbkovaného noža odrežte kôrky zo všetkých sendvičov.
  5. Potom môžete každý sendvič rozrezať na polovicu na obdĺžniky alebo trojuholníky. Uložte ich na servírovací tanier alebo stojan na torty.

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang