Hlavné jedláRecepty

Recept na zapekané cestoviny s homárom

Zmeňte chute – pripravte si zapekané cestoviny doplnené o lahodné mäso z homára.

Ingrediencie

  • 250 g makarónov
  • 6 lyžíc masla a ďalšie na vymastenie panvice
  • 2 chvosty homára, mäso odstránené a nakrájané na veľké kusy
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 3/4 šálky strúhaného čedaru
  • 3/4 šálky strúhaného ementálu
  • 100 g kozieho syra (chevre)

Postup

  1. Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci. Makaróny uvarte. Sceďte ich a odložte bokom.
  2. Predhrejte rúru na 180 °C. Maslom vymažte pekáč.
  3. Na veľkej panvici rozpustite 2 lyžice masla na stredne silnom ohni. Keď začne hnednúť, pridajte homára, premiešajte a varte 1 minútu. Odložte bokom.
  4. Do tej istej panvice pridajte zvyšné 4 lyžice masla. Prisypte múku a metličkou ju premiešajte. Za stáleho šľahania nechajte zápražku asi minútu variť.
  5. Prilejte mlieko a za stáleho šľahania varte bielu omáčku, kým nezhustne a nezačne bublať, 3 až 5 minút. Potom pridajte smotanu, lyžičku soli a veľa čierneho korenia a premiešajte.
  6. Pridajte parmezán (časť si nechajte na posypanie), čedar, ementál a kozí syr a miešajte, aby sa roztopili. Vmiešajte homára a makaróny.
  7. Nalejte makaróny do pripravenej misy a posypte ich parmezánom. Pečte, kým sa nevytvoria bublinky a mierna kôrka na povrchu, 20 až 25 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang