
Výborné voňavé jedlo zo zapekacej misy. Čerstvé paradajky mu dodávajú šťavnatosť.
Ingrediencie
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 pohár omáčky na špagety
- 1 plechovka paradajok nakrájaných na kocky, nescedených
- 1 plechovka šampiňónov, scedená
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 3 šálky neuvarených stredne veľkých cestovín
- 3 paradajky, nakrájané na plátky
- 3/4 šálky rozdrobeného syra
- 3/4 šálky strúhaného syra mozzarella
Postup
- Vo veľkej panvici varte hovädzie mäso a cibuľu na strednom ohni, kým mäso nezhnedne.
- Pridajte cesnak, varte ešte 1 minútu.
- Vmiešajte omáčku na špagety, nakrájané paradajky, huby a talianske korenie. Priveďte do varu. Znížte teplotu, nechajte variť nezakryté 20 minút.
- Medzitým predhrejte rúru na 175 °C. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, sceďte. Pridajte ich k hovädzej zmesi a jemne vmiešajte nakrájané paradajky.
- Preložte do nevymastenej zapekacej misy. Posypte syrmi. Pečte 25-30 minút alebo kým sa nevytvoria bublinky.