Hlavné jedláRecepty

Recept na zapekané talianske cestoviny

Výborné voňavé jedlo zo zapekacej misy. Čerstvé paradajky mu dodávajú šťavnatosť.

Ingrediencie

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 pohár omáčky na špagety
  • 1 plechovka paradajok nakrájaných na kocky, nescedených
  • 1 plechovka šampiňónov, scedená
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 3 šálky neuvarených stredne veľkých cestovín
  • 3 paradajky, nakrájané na plátky
  • 3/4 šálky rozdrobeného syra
  • 3/4 šálky strúhaného syra mozzarella

Postup

  1. Vo veľkej panvici varte hovädzie mäso a cibuľu na strednom ohni, kým mäso nezhnedne.
  2. Pridajte cesnak, varte ešte 1 minútu.
  3. Vmiešajte omáčku na špagety, nakrájané paradajky, huby a talianske korenie. Priveďte do varu. Znížte teplotu, nechajte variť nezakryté 20 minút.
  4. Medzitým predhrejte rúru na 175 °C. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, sceďte. Pridajte ich k hovädzej zmesi a jemne vmiešajte nakrájané paradajky.
  5. Preložte do nevymastenej zapekacej misy. Posypte syrmi. Pečte 25-30 minút alebo kým sa nevytvoria bublinky.

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang