Recepty

Recept na zemiakové kimči placky

Placky inšpirované kórejskou kuchyňou pripravované z nastrúhaných zemiakov.

Suroviny

  • 2 veľké zemiaky
  • 1 šálka scedenej kapusty Napa kimchi
  • 4 stredne veľké šalotky
  • 1 veľké vajce
  • 1/4 šálky zemiakového škrobu
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 šálky repkového oleja
  • kyslá smotana na podávanie (nepovinné)

Postup

  1. Ošúpte 2 veľké zemiaky. Nakrájajte ich na kúsky, ktoré sa zmestia do kuchynského robota.
  2. Nastrúhajte ich na kuchynskom robote alebo na hrubom strúhadle.
  3. Preložte na dvojitú vrstvu plátna alebo čistej kuchynskej utierky. Strany zhrňte do zväzku. Nad drezom a pomocou rúk vyžmýkajte čo najviac tekutiny z nastrúhaných zemiakov.
  4. Zatiaľ čo pripravujete zvyšné prísady, odložte zemiaky bokom.
  5. Šálku odkvapkanej kapusty Napa kimchi nakrájajte na tenké plátky podobnej veľkosti ako nakrájané zemiaky.
  6. Nakrájajte šalotky priečne na dvojcentimetrové kúsky a potom ich pozdĺžne nakrájajte na tenké plátky. Vložte ich do veľkej misy.
  7. Zemiaky ešte raz vyžmýkajte, aby ste odstránili čo najviac tekutiny. Preložte ich do misy s cibuľkami.
  8. Kimči rovnako ako zemiaky vložte do utierky a vyžmýkajte prebytočnú tekutinu.
  9. Do misky pridajte kimči, 1 veľké vajce, 1/4 šálky zemiakového škrobu, 1 lyžičku soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Rukami miešajte, kým sa suroviny nespoja.
  10. Na veľkej panvici rozohrejte 1/4 šálky repkového oleja, kým sa nezačne trblietať.
  11. Na panvicu nakladajte kopčeky zemiakovej zmesi a rovnomerne ich rozotrite.
  12. Smažte 3 až 5 minút, kým nie je spodok dobre opečený. Obráťte placky a smažte ich, kým nie sú chrumkavé a dobre opečené z druhej strany, ďalšie 3 až 5 minút.
  13. Preneste ich na tanier alebo ich udržujte teplé na plechu v rúre s teplotou 200 °C.
  14. Smažte zvyšnú zemiakovú zmes, pričom medzi jednotlivými dávkami pridajte do panvice podľa potreby viac oleja.
  15. Podávajte s kyslou smotanou.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang