DezertyRecepty

Recept na ananásový cheesecake

Spojenie sviežeho ananásu a tvarohu v tomto lahodnom cheesecaku si vás určite získa.

Suroviny

Na krehké cesto

  • 185 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 115 g masla

Na tvarohové cesto

  • 225 g smotanového syra izbovej teploty
  • 125 g práškového cukru
  • 1 veľké vajce
  • 50 g kryštálového cukru
  • 195 g drveného ananásu alebo (1 plechovka)
  • 1/2 lyžičky čistej vanilkovej esencie
  • 40 g bielych čokoládových lupienkov
  • 70 g nasekaných makadamových orechov

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vymastíme plech s vyššími okrajmi s rozmermi 33 x 23 cm.
  2. Zmiešajte múku, kryštálový cukor a maslo, kým sa zmes nestane drobivou. Rozotrite ju na plech. Pritlačte na rovnomernú hrúbku 1/4 cm a pečte 10-15 minút, alebo kým okraje nie sú zlatohnedé.
  3. Zmiešajte smotanový syr a práškový cukor, kým nevznikne poleva. Pridajte vajce, kryštálový cukor, rozdrvený ananás a vanilkovú esenciu a dôkladne premiešajte.
  4. Vmiešajte 1/2 bielej čokolády a 1/2 nasekaných makadamových orechov. Nalejte na základ vo forme a pečte 15-20 minút, alebo kým cesto nezostane tuhé.
  5. Vyberte z rúry, rozpustite zvyšné lupienky bielej čokolády a polejte nimi vrch cheesecaku. Posypte nasekanými makadamovými orechmi.
  6. Nechajte 1 hodinu odstáť a potom nakrájajte na tyčinky.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang