Spojenie sviežeho ananásu a tvarohu v tomto lahodnom cheesecaku si vás určite získa.
Suroviny
Na krehké cesto
- 185 g hladkej múky
- 50 g kryštálového cukru
- 115 g masla
Na tvarohové cesto
- 225 g smotanového syra izbovej teploty
- 125 g práškového cukru
- 1 veľké vajce
- 50 g kryštálového cukru
- 195 g drveného ananásu alebo (1 plechovka)
- 1/2 lyžičky čistej vanilkovej esencie
- 40 g bielych čokoládových lupienkov
- 70 g nasekaných makadamových orechov
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Vymastíme plech s vyššími okrajmi s rozmermi 33 x 23 cm.
- Zmiešajte múku, kryštálový cukor a maslo, kým sa zmes nestane drobivou. Rozotrite ju na plech. Pritlačte na rovnomernú hrúbku 1/4 cm a pečte 10-15 minút, alebo kým okraje nie sú zlatohnedé.
- Zmiešajte smotanový syr a práškový cukor, kým nevznikne poleva. Pridajte vajce, kryštálový cukor, rozdrvený ananás a vanilkovú esenciu a dôkladne premiešajte.
- Vmiešajte 1/2 bielej čokolády a 1/2 nasekaných makadamových orechov. Nalejte na základ vo forme a pečte 15-20 minút, alebo kým cesto nezostane tuhé.
- Vyberte z rúry, rozpustite zvyšné lupienky bielej čokolády a polejte nimi vrch cheesecaku. Posypte nasekanými makadamovými orechmi.
- Nechajte 1 hodinu odstáť a potom nakrájajte na tyčinky.