Recepty

Hrnčekové mandarínkové kocky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva

Krém:

  • 2 malé plechovky mandarínok
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 1 PL práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
  • 100 g čokolády na varenie na ozdobu

Postup prípravy:

Cesto: Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme vajcia a nakoniec prilejeme olej a mlieko. Vymiešame cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme dozlatista vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C.

Krém: Mandarínky scedíme, šťavu nevylievame. Puding pripravíme podľa návodu, pričom použijeme aj šťavu z mandarínok. Smotanu dotuha vyšľaháme spolu so sťužovačom a cukrom a opatrne vmiešame do pudingovej zmesi.

Vychladnutý korpus potrieme tenkou vrstvou krému. Naň poukladáme mandarínky a natrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang