
Potrebné prísady:
Cesto:
- 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
Krém:
- 2 malé plechovky mandarínok
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- 1 PL práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
- 100 g čokolády na varenie na ozdobu
Postup prípravy:
Cesto: Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme vajcia a nakoniec prilejeme olej a mlieko. Vymiešame cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme dozlatista vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C.
Krém: Mandarínky scedíme, šťavu nevylievame. Puding pripravíme podľa návodu, pričom použijeme aj šťavu z mandarínok. Smotanu dotuha vyšľaháme spolu so sťužovačom a cukrom a opatrne vmiešame do pudingovej zmesi.
Vychladnutý korpus potrieme tenkou vrstvou krému. Naň poukladáme mandarínky a natrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.