Hrnčekové mandarínkové kocky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky,
  • 1 hrnček kryštálového cukru,
  • 1/2 hrnčeka oleja,
  • 1/2 hrnčeka mlieka,
  • 2 vajcia,
  • 1 prášok do pečiva.

Krém:

  • 2 malé plechovky mandarínok,
  • 500ml smotany na šľahanie,
  • 2 stužovače šľahačky,
  • 1 PL práškového cukru,
  • 2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia,
  • 100g čokolády na varenie na ozdobu.

Postup prípravy:

Cesto: Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme vajcia a nakoniec prilejeme olej a mlieko. Vymiešame cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme dozlatista vo vopred vyhriatej rúre na 170°C.

Krém: Mandarínky scedíme, šťavu nevylievame. Puding pripravíme podľa návodu, pričom použijeme aj šťavu z mandarínok. Smotanu dotuha vyšľaháme spolu so sťužovačom a cukrom a opatrne vmiešame do pudingovej zmesi.

Vychladnutý korpus potrieme tenkou vrstvou krému. Naň poukladáme mandarínky a natrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty