Rýchla chrenová pomazánka – recept

Suroviny 3 PL strúhaného chrenu 3 natvrdo uvarené vajcia 1 pohár majonézy 1 KL polievkového korenia 1 KL horčice podľa chuti soľ Postup Do strúhaného chrenu pridáme krájané natvrdo uvarené vajcia, majonézu, horčicu, polievkové koreniny, soľ. Všetko spoločne pomiešame.

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Využite pri varení zdravý med

Med je zdravý a veľmi dobrý. V tomto článku si prezradíme pár tipov, ktoré si určite zamilujete. Med a mäso Med je skvelým doplnkom mäsa. Pri pečení mierne zmení chuť a so šťavou z mäsa ešte pridá na chuti. Vždy je dobré mäso do medu na jeden deň (stačí cez noc) naložiť. Mäso následne med do seba vtiahne a je potom… Pokračovať v čítaní Využite pri varení zdravý med

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Spravte si Vaše jedlo zdravšie

Keď varíme, najčastejšie od jedla požadujeme dobrú chuť a správnu výživnosť. Veľakrát ale stačí do jedla niečo málo pridať a rázom sa z neho stane zdravá výživa prospešná pre naše telo. V tomto článku si prezradíme pár tipov, ako si svoje jedlo po zdravotnej stránke vylepšiť Využite bylinky Bylinky dokážu byť pre ľudské telo veľmi užitočné. Každá je navyše… Pokračovať v čítaní Spravte si Vaše jedlo zdravšie

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Celozrnné slimáky – recepty

Suroviny 1/2 kvasníc 300ml mlieka 300g celozrnnej múky 300g hladkej múky 1 vajce 1PL kryštálového cukru 1ČL soli vajíčko na potretie Postup Mlieko, kvasnice, vajce, múku, soľ a cukor dáme do misky a rukou kvasíme asi 20 minút. Cesto musí byť vláčne a nesmie sa lepiť. V prípade, ak sa lepí, pridáme múku. Ak je… Pokračovať v čítaní Celozrnné slimáky – recepty

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Kuracie filety v pivnom ceste

Budeme potrebovať: zemiaky olivový a repkový olej 2 vajcia pivo sójová omáčka polohrubá múka petržlen morská soľ, čierne korenie rasca Postup: Nakrájame surové nepredvarené zemiaky v šupke a necháme piecť na panvici s repkovým olejom. Na domácu majonézu zoberieme 2 celé vajíčka a oddelíme žĺtka od bielkov. Do zemiakov počas pečenia pridáme trochu rasce a… Pokračovať v čítaní Kuracie filety v pivnom ceste

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Sviečková na smotane – recept

Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny,osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,opražíme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a odložíme do tepla. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu,opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Potom pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre do mäkka. Mäkké… Pokračovať v čítaní Sviečková na smotane – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Minútový dezert – recept

Suroviny 6 kokosiek 2lyžice pomarančovej šťavy 4 hrste pokrájaných jahôd; celých malín; banánových koliesok 1 pohár šľahačky Postup Kokosky rozdeľ do dezertných mištičiek. Pokvapkaj ich pomarančovou štavou. Porozdeľuj na ne ovocie. Na minútový dezert daj trochu vyšľahanej šlahačky.

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Vianočné pečené gaštany – recept

Na začiatku oddeľte zdravé gaštany od tých, čo sú červavé. Vlhkou handrou gaštany očistite, potom ich špicatým a ostrým nožom opatrne narežte krátkym rezom na vypuklej strane gaštanu. Keď sú všetky gaštany narezané, dajte ich na panvici na malom ohni a prikryte vlhkou handrou alebo uterákom. Občas gaštany poprevracajte, aby ste zabránili ich spáleniu. Gaštany… Pokračovať v čítaní Vianočné pečené gaštany – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Zapekané šampiňóny – recept

Suroviny 200 g šampiňónov 2-3 vajíčka syr niva olivový olej Postup Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice. Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom a poukladáme na ňu šampiňóny. Potom na ne rozbijeme vajíčka. Na záver pokrájame nivu na malé kúsky a posypeme vajíčka s hubami. Dáme do rúry na 20 minúť pri 180°C. Podávame so zemiakmi… Pokračovať v čítaní Zapekané šampiňóny – recept

Publikované
Kategorizované ako Recepty

Špagety s omáčkou z nivy – recept

Suroviny balík špagiet cibuľa konzerva šampiňónov pokrájaných na plátky nastrúhaná niva mleté čierne korenie čerstvá bazalka Postup Na oleji opražte nadrobno pokrájanú cibuľku, pridajte plátky šampiňónov aj s nálevom, pridajte nastrúhanú Nivu, trochu mletého čierneho korenia a bazalky. Miešajte kým sa hmota spojí.Podávajte s uvarenými špagetami.

Publikované
Kategorizované ako Recepty