Argentínska rezancová polievka – recept

Suroviny

  • 1l vývaru z kurčiat alebo bujón z kocky
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • 50g jemných rezancov
  • 1 veľká cibuľa
  • štipka šafranu
  • štipka chilli papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 500g rajčiakov
  • 50g strúhaného syra.

Postup

Do rozohriatého masla pridáme na jemno pokrájanú cibuľu a do sklovita ju speníme, následne pridáme petržlenovú vňať a tiež ju rovnako opražíme. Prisypeme rezance, ktoré najemno opražíme do zlatista. Pridáme olúpane rajčiaky a dusíme 5 minút.

Potom prilejeme horúci vývar, a napokon pridáme chilli papriku, šafran, mleté čierne koreniny, soľ a varíme, pokým rezance nezmäknú. K polievke podávame strúhaný syr.