ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na cibuľové krúžky

Cibuľové krúžky sú obľúbeným predjedlom – sladké a jemné vo vnútri, chrumkavé zvonku – presne ako to robia profesionáli.

Ingrediencie

  • 1 veľká cibuľa
  • 250 ml oleja na vyprážanie alebo podľa potreby
  • 1 a ¼ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 šálka mlieka alebo podľa potreby
  • 1 veľké vajce
  • ¾ šálky strúhanky
  • ⅛ lyžičky korenia alebo podľa chuti

Postup

  1. Nakrájajte cibuľu na 1/2cm hrubé kolieska. Vo fritéze rozohrejte olej na 185 °C.
  2. Pripravte si 3 hlboké taniere. V prvom zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V druhom vyšľahajte mlieko a vajce. Do tretieho taniera dajte strúhanku.
  3. Každý cibuľový krúžok ponorte do múčnej zmesi a niekoľkokrát ho otočte, kým sa úplne nepokryje múkou. Preneste ich do vaječnej zmesi a vidličkou ich obracajte, kým sa neobalia.
  4. Cibuľu obaľte v strúhanke. Opäť ju zdvihnite vidličkou, prebytočnú strúhanku vyklepte.
  5. V predhriatom oleji smažte 3 až 4 cibuľové krúžky naraz do zlatohneda, 2 až 3 minúty. Kým budete smažiť zvyšné krúžky, nechajte ich odkvapkať na papierových utierkach.
  6. Pred podávaním ich posypte korením a soľou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang