DezertyRecepty

Čokoládový koláč – recept

Tento recept na koláč je jednoduchý a rýchly. Koláč je vhodný ako darček alebo jednoducho ako popoludňajšia pochúťka pri šálke kávy a využíva najmä suroviny, ktoré máte dostupné doma.

Ingrediencie

  • 200 g sušienok
  • 135 g masla alebo margarínu
  • 200 g horkej čokolády (najlepšie so 70% obsahom kakaa)
  • 2-3 lyžice sirupu
  • 100 g mini marshmallows (hodia sa aj nasekané obyčajné marshmallows)
  • práškový cukor na posypanie
  • hrozienka, sušené brusnice alebo akékoľvek sušené ovocie (nepovinné)
  • orechy (nepovinné)
  • popcorn (nepovinné)
  • medové plásty nalámané na kúsky (nepovinné)

Postup

  1. Vymastite a papierom na pečenie vyložte štvorcovú formu na koláč.
  2. Do vrecka na mrazničku vložte 200 g sušienok a rozmrvte ich valčekom alebo len päsťou.
  3. Vo veľkom hrnci rozpustite 135 g masla alebo margarínu, 200 g horkej čokolády a 2-3 lyžice sirupu na miernom ohni za stáleho miešania, kým nie sú viditeľné žiadne alebo takmer žiadne hrudky čokolády, a potom odstráňte z ohňa. Nechajte vychladnúť.
  4. Vezmite piškóty, 100 g mini marshmallows a až 100 g ďalších ingrediencií (sušené ovocie, orechy, popcorn, medové plásty), ak chcete, a vmiešajte ich do čokoládovej zmesi, kým nie je všetko úplne pokryté.
  5. Zmes vyklopte do vyloženej formy na pečenie a rozotrite ju do rohov. Chladíme aspoň 2 hodiny, potom posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang