Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na chrumkavé cuketovo-parmezánové hranolky v teplovzušnej fritéze

Vyskúšajte tento recept na cuketu obalenú v chrumkevej panko strúhanke a parmezáne, pripravené v teplovzušnej fritéze. Cukety sa dajú v potravinách nájsť celoročne.

Ingrediencie

  • 85 g hladkej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 3 veľké vaječné bielky
  • 120 g parmezánu
  • 150 g strúhanky panko
  • 2 stredne veľké cukety
  • Olej v spreji na varenie
  • Domáci alebo v obchode zakúpený rančový dresing na namáčanie

Postup

  1. Do vrecka so zipsom dajte hladkú múku, kukuričný škrob, kuchynskú soľ, sušené oregano, cesnakový prášok, čierne korenie a pretrepte, aby sa spojili.
  2. Do plytkej misky vložte 3 veľké bielky a šľahajte ich, kým sa nespenajú. Nastrúhajte parmezán na najmenších otvoroch strúhadla alebo použite strúhaný syr z obchodu. Vložte do druhej plytkej misky, pridajte strúhanku panko a premiešajte.
  3. Z cukety odrežte konce. Cuketu priečne prekrojte na polovicu. Kúsky nakrájajte pozdĺžne na hranolky. Postupne nakrájajte všetky plátky.
  4. Rozohrejte fritézu na 200 °C. Medzitým opečte cuketové hranolky v 3 dávkach: Vložte 1/3 hranoliek do zmesi múky a premiešajte, kým sa rovnomerne neobalia. Hranolky obalte v panko strúhanke s parmezánom.
  5. Do koša fritézy naukladajte jednu vrstvu cuketových hranolčekov, pričom dbajte na to, aby sa nedotýkali, približne 12 naraz v závislosti od veľkosti koša. Postriekajte ich sprejom na varenie. Smažte na vzduchu, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, 5 až 8 minút. Vyberte z fritézy a zopakujte to so zvyšnými cuketami.
  6. Podávajte ihneď s vybraným dresingom alebo ich položte na mriežku na plech a udržiavajte v teple v rúre s teplotou 100 °C, kým nebudú všetky cuketové hranolčeky hotové.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang