Dia a bezlepkové dezerty

Diabetici, podobne ako všetci, ktorí trpia potravinovou intoleranciou alebo alergiou, majú zložitejší stravovací systém. Pre diabetikov je však potrebné zabezpečiť pravidelnosť stravy a dodržiavať nízky glykemický index potravín. Najvhodnejšie potraviny pre diabetikov a tiež pre redukčnú diétu sú potraviny s glykemickým indexom do 55. Príkladom takýchto potravín sú celozrnné výrobky alebo ovocie a zelenina.

V prípade diabetikov alebo ľudí s neznášanlivosťou lepku existuje množstvo spôsobov, ako nahradiť potraviny, ktoré sú takzvanými problémovými potravinami. V prípade diabetikov možno cukor v dezertoch nahradiť rôznymi sladidlami, treba však dbať na to, aby sa do nich pridávalo ovocie alebo len prísady s nízkym obsahom cukru.

Pre ľudí s intoleranciou lepku je to o niečo jednoduchšie, pretože sa zmení druh múky na bezlepkovú a celá rodina si môže pochutnať na bezlepkových ryžových koláčikoch alebo bezlepkových muffinoch.

Další kategorie

Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang