Hlavné jedláRecepty

Recept na domáce ravioli

Výborný recept na domáce Ravioli.

Ingrediencie

  • 600 g univerzálnej múky
  • 6 veľkých vajec
  • 125 ml vody
  • 1 lyžica olivového oleja

Omáčka:

  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 250 ml paradajkového pretlaku
  • 125 g strúhaného parmezánu
  • 115 ml vody
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice mletej čerstvej bazalky
  • 1 lyžica mletej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica mletého čerstvého oregana
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia

Plnka:

  • 420 g syra ricotta
  • 500 g strúhaného polotučného syra mozzarella
  • 115 g strúhaného parmezánu
  • 1 veľké vajce, rozšľahané
  • 2 lyžičky mletej čerstvej bazalky
  • 1 lyžička mletej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička mletého čerstvého oregana
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky korenia

Postup

  1. Do veľkej misy dajte múku. V strede urobte jamku. Rozšľahajte vajcia, vodu a olej a nalejte do jamky. Premiešajte a vytvorte guľu cesta.
  2. Preklopte na pomúčenú plochu; mieste cesto, kým nebude hladké a pružné, 4 – 6 minút, a v prípade potreby pridajte múku, aby sa cesto nelepilo. Prikryte a nechajte 30 minút odpočívať.
  3. Medzitým zmiešajte prísady na omáčku. Priveďte ju do varu. Znížte teplotu; prikryte a za občasného miešania varte 1 hodinu.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte prísady na plnku. Prikryte a uložte do chladničky, kým nebude pripravená na použitie.
  5. Cesto na cestoviny rozdeľte na štvrtiny; 1 časť rozvaľkajte. Cestoviny nechajte zakryté, kým nebudú pripravené na použitie. Dajte náplň na polovicu plátu cestovín.
  6. Preložte plát a stlačte ho, aby sa uzavrel. Kolieskom na cesto nakrájajte na štvorce. Opakujte so zvyšným cestom a náplňou.
  7. Priveďte do varu vodu s osolenou vodou. Pridajte ravioly. Znížte teplotu na mierny ohrev a varte, kým ravioly nevyplávajú na povrch a nezmäknú, 1-2 minúty.
  8. Nechajte odkvapkať. Na ravioly nalejte omáčku.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang