Hlavné jedláRecepty

Recept na etouffee z louisianských langúst

Hoci názov étouffée pochádza z francúžštiny, pokrm je veľmi obľúbený v oblasti juhozápadnej Louisiany. Zvyčajne ide o mäkkýše podávané s ryžou.

Suroviny

  • 3 šálky dlhozrnnej bielej ryže
  • 7 šálok vody
  • ¾ šálky masla
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ šálky hladkej múky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • ½ kg langustích chvostov
  • 6 zelených cibúľ
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 a ½ lyžice cajunského korenia (podľa chuti)

Postup

  1. V hrnci zmiešajte ryžu a 6 šálok vody. Priveďte do varu na silnom ohni.
  2. Znížte teplotu na minimum, hrniec prikryte a varte, kým ryža nezmäkne a voda sa nevstrebe (15-20 minút).
  3. Kým sa ryža varí, rozpustite maslo na veľkej panvici, pridajte nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania varte, kým nie je priehľadná. Vmiešajte pretlačený cesnak a smažte približne 1 minútu.
  4. Vmiešajte múku, paradajkový pretlak a zvyšný 1 pohár vody.
  5. Pridajte chvosty z langúst a priveďte do varu.
  6. Vmiešajte zelenú cibuľku, dochuťte soľou a korením Cajun.
  7. Znížte teplotu na minimum a varte, kým nie sú langusty uvarené (5-10 minút).

Étouffée podávajte na varenej ryži.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang