Hoci názov étouffée pochádza z francúžštiny, pokrm je veľmi obľúbený v oblasti juhozápadnej Louisiany. Zvyčajne ide o mäkkýše podávané s ryžou.
Suroviny
- 3 šálky dlhozrnnej bielej ryže
- 7 šálok vody
- ¾ šálky masla
- 1 veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- ¼ šálky hladkej múky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- ½ kg langustích chvostov
- 6 zelených cibúľ
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 a ½ lyžice cajunského korenia (podľa chuti)
Postup
- V hrnci zmiešajte ryžu a 6 šálok vody. Priveďte do varu na silnom ohni.
- Znížte teplotu na minimum, hrniec prikryte a varte, kým ryža nezmäkne a voda sa nevstrebe (15-20 minút).
- Kým sa ryža varí, rozpustite maslo na veľkej panvici, pridajte nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania varte, kým nie je priehľadná. Vmiešajte pretlačený cesnak a smažte približne 1 minútu.
- Vmiešajte múku, paradajkový pretlak a zvyšný 1 pohár vody.
- Pridajte chvosty z langúst a priveďte do varu.
- Vmiešajte zelenú cibuľku, dochuťte soľou a korením Cajun.
- Znížte teplotu na minimum a varte, kým nie sú langusty uvarené (5-10 minút).
Étouffée podávajte na varenej ryži.