Recepty

Griotka rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g pražených mletých mandlí
  • 150 g hrubej múky
  • 50 g rastlinného tuku na pečenie (Hera, Palmarin)
  • 20 g kakaa

Plnka:

  • 150 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 50 ml griotky

Postup prípravy:

Cesto: Tuk, žĺtka a 100 g cukru vyšľaháme dopenista. Zvyšných 100 g cukru vyšľaháme z bielkami na tuhý sneh a pridáme do žĺtkovej zmesi. Prisypeme múku, kakao a mleté mandle.

Zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C. Necháme vychladnúť a odstránime papier.

Plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, do ktorej po kvapkách zapracujeme všetku griotku.

Korpus prekrojíme na polovicu. Jednu časť potrieme polovicou plnky a zakryjeme druhou časťou korpusu. Boky a vrch potrieme zvyšnou časťou plnky. Na chladnom mieste necháme stuhnúť.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang