Griotka rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 200g práškového cukru,
  • 100g pražených mletých mandlí,
  • 150g hrubej múky,
  • 50g rastlinného tuku na pečenie (Hera, Palmarin),
  • 20g kakaa.

Plnka:

  • 150g masla,
  • 120g práškového cukru,
  • 50ml griotky.

Postup prípravy:

Cesto: Tuk, žĺtka a 100g cukru vyšľaháme dopenista. Zvyšných 100g cukru vyšľaháme z bielkami na tuhý sneh a pridáme do žĺtkovej zmesi. Prisypeme múku, kakao a mleté mandle.

Zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C. Necháme vychladnúť a odstránime papier.

Plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, do ktorej po kvapkách zapracujeme všetku griotku.

Korpus prekrojíme na polovicu. Jednu časť potrieme polovicou plnky a zakryjeme druhou časťou korpusu. Boky a vrch potrieme zvyšnou časťou plnky. Na chladnom mieste necháme stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty