Hruškovo-banánový koláč – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 150g práškového cukru
  • 2 mäkká väčšie banány
  • 1 mäkká hruška
  • 200g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa

Krém:

  • 2 smotany na šľahanie
  • 1 balíček stužovača šľahačky
  • 5 PL granka

Na ozdobu:

  • postrúhaná čokoláda alebo čokoládová ryža

Postup prípravy:

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme popučené banány s hruškou a vymiešame. V druhej miske spolu zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao a postupne zamiešavame do žĺtkovo-ovocnej hmoty. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného malého plechu (alebo tortovej formy) a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 30-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty