Hubová omáčka – recept

Suroviny

  • 300g hovädzieho mäsa
  • 300g čerstvých alebo mrazených húb
  • 0.5l vody
  • vegeta
  • horčica
  • cibuľa
  • mletá sladká paprika
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • zemiakový škrob.

Postup

Na oleji speníme cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne. Zalejeme vodou a varíme asi hodinu. Pridáme nakrájané huby. Varíme asi polhodinu, kým mäso nie je uvarené.

Omáčku dochutíme vegetou, lyžicou horčice, lyžičkou papriky, trochou čierneho korenia. Na záver prilejeme zmes 2lyžíc škrobu zmiešaného s 1.5dl studenej vody. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo domácimi knedľami.