Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na hubové ragú

Rozvoňajte svoju kuchyňu čerstvými hubami. Pripravte si toto ragú ozvláštnené vínom.

Ingrediencie

  • 60 ml olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 450 g zmiešaných húb nakrájaných nadrobno
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 125 ml sladkého vína
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 80 ml šľahačkovej smotany
  • 5 čerstvých bazalkových listov, nasekaných
  • 10 g petržlenovej vňate, nasekanej
  • 70-100 g strúhaného parmezánu

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Keď sa z neho takmer začne dymiť, pridajte cibuľu a cesnak na stredne miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne, približne 8 minút. Pridajte huby a ochuťte ich soľou a korením.
  2. Zvýšte teplotu na maximum a smažte, kým huby nezmäknú a všetka tekutina sa neodparí. Odstráňte panvicu z ohňa a prilejte víno. Vráťte panvicu na sporák a nechajte víno odparovať, približne tri minúty.
  3. Pridajte kurací vývar a varte pol hodiny, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Pridajte smotanu a dobre premiešajte. Odstavte panvicu z ohňa, pridajte čerstvé bylinky a parmezán a dôkladne premiešajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang