DezertyRecepty

Recept na jablkový koláč s mrveničkou

Jablkový koláč s teplou jablkovou náplňou so škoricou a dokonale chrumkavou mrveničkou – tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu.

Ingrediencie

Jablková náplň:

  • 1 kg jablká
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy (alebo vody)
  • 1/2 lyžičky mletej škorice

Mrvenička:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 šálka hladkej alebo celozrnnej múky
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 125 g masla, rozpusteného
  • štipka soli

Na servírovanie:

  • vanilková zmrzlina

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Jablká ošúpeme a nakrájame na 1,5 cm kocky.
  3. Jablká vložte do misy. Posypeme múkou, cukrom a škoricou a zalejeme citrónovou šťavou. Premiešajte a potom rovnomerne rozložte do zapekacej misy.
  4. Prísady na mrveničku dajte do misy. Miešajte, kým sa nevytvoria hrudky ako mokrý piesok. Rozotrite na jablká a v prípade potreby rozdrvte prstami, aby ste získali drobivú konzistenciu.
  5. Pečieme 30 až 40 minút alebo dozlatista. Vyberieme, voľne prikryjeme fóliou a pred podávaním necháme 10 minút odstáť (jablkový sirup mierne zhustne).
  6. Podávajte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang