Jedlá z pomalého hrnca

Pomalý hrniec, nazývaný slow cooker, je čoraz častejším kuchynským pomocníkom. Dominantnou vlastnosťou tohto pomocníka je pomalé varenie, pri ktorom sa zo surovín neodparujú tekutiny a všetky minerálne látky a vitamíny sú v ňom zachované.

Navyše stačí pomalý hrniec naplniť vhodnými prísadami a odísť, hrniec všetko urobí sám a potom už stačí len prestrieť stôl. Pomalý hrniec je skvelý aj na polievky, najmä na hovädzí vývar, ktorého príprava môže trvať 8 až 10 hodín.

Pomalý hrniec je ideálny najmä na mäso, ktoré sa pri varení úplne rozpadne. Je vhodný aj na rôzne omáčky, ktorých základ tvorí zelenina a celý kus mäsa. V pomalom hrnci sa výborne pripravuje sviečková, guláš, hubová omáčka alebo mäsové guľky s paradajkovou omáčkou.

Další kategorie

Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang