Jednoduchá orechová torta s ovocím – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia,
  • 180g kryštálového cukru,
  • 8 PL vody, 5 PL mletých orechov, 150g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, marhuľový lekvár, 7 dcl marhuľového kompótu.

Plnka:

  • 350ml kyslej smotany,
  • 120g práškového cukru,
  • 4 PL mletých orechov. 

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

Tortovú formu (priemer 26 cm) vymastíme, vysypeme múkou a rovnomerne do nej nalejeme cesto. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Keď korpus vychladne, prekrojíme ho na dve časti. 

Plnka: Smotanu vymiešame s cukrom a orechmi. Marhule scedíme a necháme odkvapkať.

Spodnú časť korpusu pokvapkáme šťavou z kompótu, potrieme tenkou vrstvou lekváru, naň opatrne rozotrieme 3/4 smotanovej plnky a poukladáme marhule. Druhú časť korpusu tiež pokvapkáme šťavou, natrieme tenkou vrstvou lekváru a položíme natretou stranou na marhule.

Vrch a boky torty potrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Tortu necháme cez noc na chladnom mieste stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty