Hlavné jedláRecepty

Recept na jednoduché a dokonalé chilli

Jednoduchý a dokonalý recept bude pre vašu rodinu novým obľúbeným pochúťkovým jedlom.

Ingrediencie

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 plechovka paradajkovej omáčky
  • 2 lyžice čili prášku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého oregana
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/4 šálky masa harina
  • 1 plechovka fazule, scedená a prepláchnutá
  • 1 plechovka fazule pinto, scedená a prepláchnutá
  • rozdrvený čedar, na servírovanie
  • nakrájaná cibuľa, na servírovanie
  • tortilla čipsy, na servírovanie
  • limetky na servírovanie

Postup

  1. Mleté hovädzie mäso vložte do veľkého hrnca a pridajte cesnak. Varte na strednom ohni, kým nezhnedne.
  2. Odstráňte prebytočný tuk a potom prilejte paradajkovú omáčku, chilli, rascu, oregano, soľ a kajenské korenie.
  3. Dobre premiešajte, prikryte a potom znížte teplotu na minimum.
  4. Dusíme 1 hodinu za občasného miešania.
  5. Ak je zmes príliš suchá, podľa potreby pridávajte po 1/2 šálky vody.
  6. Po hodine vložte masu harinu do malej misky. Pridajte 1/2 šálky vody a premiešajte vidličkou.
  7. Zmes masy vysypte do chilli. Dobre premiešajte a potom ochutnajte a dochuťte.
  8. Pridajte viac masy harina alebo vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu chilli.
  9. Pridajte fazuľu a varte 10 minút.
  10. Podávajte s rozdrobeným čedarom, nakrájanou cibuľou, tortillovými čipsami a limetkami.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang