Toto je skvelý recept, keď sa vám nechce čakať, kým cesto vykysne. Stačí ho len zamiešať a nechať 5 minút odpočívať a potom je pripravené.
Ingrediencie
- 1 šálka teplej vody
- 1 balenie sušeného droždia
- 1 lyžička bieleho cukru
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky na chlieb
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
Postup
- Predhrejte rúru na 230 °C.
- Plech na pizzu zľahka vymastite.
- Zhromaždite všetky prísady.
- Do misky dajte teplú vodu, pridajte droždie a cukor. Premiešajte a nechajte stáť, kým nevznikne krém, približne 10 minút.
- Do zmesi s droždím pridajte múku, olej a soľ, šľahajte, kým nevznikne hladké cesto. Môžete to urobiť ručne alebo použiť kuchynský mixér vybavený hákom na miesenie cesta, ktorý vám to uľahčí.
- Nechajte 5 minút odpočívať.
- Cesto vyklopte na mierne pomúčenú plochu a vyvaľkajte ho do tvaru kruhu.
- Preneste ho na pripravenú formu na pizzu.
- Korpus potrite omáčkou a posypte ľubovoľnou prílohou.
- Pečte vo vyhriatej rúre 15 až 20 minút dozlatista.
- Pred podávaním vyberte z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť.