Potrebné prísady:
Cesto (na 2 pláty):
- 8 vajec,
- 400g práškového cukru,
- 400g polohrubej múky,
- 16 PL vody,
- 1 prášok do pečiva.
Punčová plnka:
- 1 plát piškótového cesta,
- 1 marhuľový kompót,
- trocha rumu,
- marhuľový džem.
Kokosová plnka:
- 250g kokosovej múčky,
- 250g masla,
- 200g práškového cukru,
- 1,5 dl horúceho mlieka.
Poleva:
- 100g čokolády na varenie,
- 30g stuženého pokrmového tuku (Cera),
- 1 ČL oleja.
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Punčová plnka: Jeden piškótový plát rozmrvíme, pridáme dobre rozmiešaný marhuľový kompót a trocha rumu. Všetko spolu vymiešame.
Kokosová plnka: Kokosovú múčku zalejeme vriacim mliekom. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame vychladnutý kokos.
Poleva: Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.
Vychladnutý plát cesta pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Naň navrstvíme punčovú plnku, na ňu kokosovú plnku. Vrch urovnáme a polejeme čokoládovou polevou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.