Kornútky s krémom – recept

Potrebné prísady:

  • tortové oblátky,
  • čokoláda na varenie.

Krém:

  • 400ml mlieka,
  • 100g hladkej múky,
  • 4 žĺtky,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 250g masla,
  • 200g práškového cukru.

Postup prípravy:

Oblátky pokrájame na štvorce 10x10cm). Do širšej rajnice dáme vodu, zakryjeme ju utierkou a tú dookola uviažeme. Dáme na plyn a keď voda zovrie, štvorce dáme nad paru, aby zmäkli. Sformujeme ich do kornútkov.

Krém: Mlieko, múku a vanilkový cukor dáme do rajnice a za stáleho miešania (najlepšie mixérom) uvaríme kašu. V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a spojíme ho s vychladnutou kašou. Krém dobre vyšľaháme.

Pomocou vrecka naplníme kornútky krémom. Čokoládu rozpustíme a namočíme do nej špice kornútkov. Uložíme do chladu.

Publikované
Kategorizované ako Recepty