Potrebné prísady:
- tortové oblátky,
- čokoláda na varenie.
Krém:
- 400ml mlieka,
- 100g hladkej múky,
- 4 žĺtky,
- 1 vanilkový cukor,
- 250g masla,
- 200g práškového cukru.
Postup prípravy:
Oblátky pokrájame na štvorce 10x10cm). Do širšej rajnice dáme vodu, zakryjeme ju utierkou a tú dookola uviažeme. Dáme na plyn a keď voda zovrie, štvorce dáme nad paru, aby zmäkli. Sformujeme ich do kornútkov.
Krém: Mlieko, múku a vanilkový cukor dáme do rajnice a za stáleho miešania (najlepšie mixérom) uvaríme kašu. V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a spojíme ho s vychladnutou kašou. Krém dobre vyšľaháme.
Pomocou vrecka naplníme kornútky krémom. Čokoládu rozpustíme a namočíme do nej špice kornútkov. Uložíme do chladu.