Hlavné jedláRecepty

Krevety v makadamovo-kokosovej kruste – recept

Vyskúšajte exotické chute v podobe chrumkavých vysmážaných kreviet s osviežujúcou, jemne pikantnou omáčkou.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžica papriky
  • 2 lyžičky cajunského korenia
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 4 veľké vaječné bielky
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky strúhaného kokosu
  • 1/2 šálky makadamových orechov, jemne pomletých
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 18 veľkých kreviet

Citrusová omáčka:

  • 1/2 šálky pomarančovej marmelády
  • 1/4 šálky dijonskej horčice
  • 1 lyžička štipľavej omáčky

Postup

  1. Na omáčku na namáčanie: Zmiešajte marmeládu, horčicu a štipľavú omáčku. Nechajte v chladničke, kým nebude pripravená na podávanie.
  2. Na krevety: V plytkej miske zmiešajte múku, papriku, korenie Cajun, 2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia. Do ďalšej plytkej misky vložte bielky a šľahajte ich do spenenia. V tretej plytkej miske zmiešajte strúhanku, kokos a mleté makadamové orechy.
  3. Širokú panvicu naplňte asi do 1 cm olejom. Zahrievajte na stredne silnom ohni. Vyložte tanier papierovými utierkami.
  4. Medzitým obaľte krevety v ochutenej múke. Pracujte s niekoľkými krevetami naraz, oklepte z nich prebytočnú múku a namočte ich do bielka.
  5. Nechajte odkvapkať prebytočný bielok, potom ho vhoďte do kokosovej zmesi a končekmi prstov pritlačte, aby sa na ňu čo najviac prilepilo.
  6. Do oleja pridajte polovicu kreviet a smažte ich do zlatohneda, kým nie sú prepečené, približne 2 minúty z každej strany; preložte ich na vyložený tanier, aby sa osušili. Zopakujte so zvyšnými krevetami.
  7. Krevety a omáčku uložte na servírovací tanier a podávajte teplé.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang