Hlavné jedláRecepty

Recept na kurací Chow Mein

Tento skvelý recept na Chow Mein sa pripravuje zo sójovej omáčky, ustricovej omáčky, sezamového oleja, cukru a kukuričného škrobu na zahustenie. Jedny z mojich najobľúbenejších rezancov, ktoré sa radia k najväčším ázijským špecialitám.

Chow Mein je na prvom mieste zo všetkých azájských rezancov, a to nielen preto, že sú to chutné rezance, ale aj vďaka nasledujúcim vlastnostiam:

  • Kapusta, mrkva a fazuľové klíčky, všetky v tvare „rezancov“, takže sa vmiešajú priamo do rezancov a vy ani netušíte, koľko ich vlastne skonzumujete,
  • Rýchla príprava – 15 minút od začiatku do konca;
  • Možnosť zameniť bielkoviny a zeleninu podľa vlastnej chuti.

Ingrediencie

  • 200 g kuracích pŕs alebo stehien nakrájaných na tenké plátky
  • 900 g zelenej kapusty , nadrobno nakrájanej
  • 1 a 1/2 lyžice arašidového oleja (alebo iného oleja na varenie)
  • 2 strúčiky cesnaku , jemne nasekaného
  • 200 g rezancov chow mein
  • 1 mrkva , nakrájaná
  • 1 a 1/2 šálky fazuľových klíčkov
  • 3 zelené cibuľky, nakrájané
  • 65 ml vody

Omáčka Chow Mei:

  • 2 lyžičky kukuričnej múky / kukuričného škrobu
  • 1 a 1/2 lyžice sójovej omáčky, univerzálnej alebo ľahkej
  • 1 a 1/2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 a 1/2 lyžice čínskeho vína na varenie alebo Mirin
  • 2 lyžičky cukru
  • 1/2 lyžičky sezamového oleja
  • biele korenie (namiesto čierneho)

Postup:

Omáčka:

  1. Zmiešajte kukuričnú múku a sójovú omáčku, potom primiešajte ostatné prísady.

Kuracie mäso a rezance:

  1. Kuracie mäso zalejeme 1 lyžicou omáčky, premiešame a necháme 10 minút marinovať.
  2. Nudle pripravte podľa návodu na obale (na mojom obale je uvedené, že sa majú namočiť na 1 minútu do vriacej vody), potom scediť.
  3. V panvici wok alebo na veľkej panvici rozohrejeme olej.
  4. Pridajte cesnak a smažte ho 10 sekúnd alebo kým nezačne získavať zlatistú farbu – nenechajte ho pripáliť!
  5. Pridajte kuracie mäso a smažte, kým povrch nezhnedne, ale vnútro je stále surové – približne 1 minútu.
  6. Pridajte kapustu, mrkvu a biele kúsky šalotky (t. j. zo spodnej časti stonky). Smažte 1,5 minúty, kým kapusta z väčšej časti nezvädne.
  7. Pridajte rezance, omáčku a vodu. Za stáleho miešania smažte 1 minútu.
  8. Pridajte fazuľové klíčky a zvyšnú šalotku. Premiešavajte 30 sekúnd alebo kým fazuľové klíčky nezačnú vädnúť.
  9. Odstavte z ohňa a ihneď podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang