Hlavné jedláRecepty

Kuracia panvička s brokolicou – recept

Šťavnatá brokolicovo-kuracia zmes ideálna na podávanie s bielou ryžou. Kuracia panvička je jednoduché 30-minútové jedlo s chutnou omáčkou.

Ingrediencie

Na kura a brokolicu:

  • 1/2 kg kuracích pŕs (bez kože), nakrájané na kúsky
  • 2 lyžice oleja
  • 1/2 kg brokolice, nakrájanej na ružičky (asi 5 šálok)
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na pásiky
  • 250 g šampiňónov, nakrájaných na hrubé plátky

Na omáčku:

  • 2/3 šálky kuracieho vývaru
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 1 lyžička čerstvého zázvoru, ošúpaného a nastrúhaného
  • 1 lyžička cesnaku (2 malé strúčiky), pretlačený
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia a viac na ochutenie kuracieho mäsa

Postup

  1. V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku a šľahajte, aby sa cukor a kukuričný škrob rozpustili (teplý vývar pomôže rýchlejšie rozpustiť cukor). Omáčku odložte.
  2. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a jemne okoreníme. Zohrejte veľkú panvicu alebo wok na strednú teplotu. Pridajte 1 lyžičku oleja. Pridajte kurča v jednej vrstve a nechajte ho nerušene 1 minútu, aby sa dobre opieklo, potom smažte ďalších 5 minút, alebo kým nie je opečené do zlatohneda, potom ho vyberte do misy a voľne prikryte, aby zostalo teplé.
  3. Do tej istej panvice pridajte ďalšiu 1 lyžičku oleja spolu s ružičkami brokolice, nakrájanou cibuľou a nakrájanými šampiňónmi. Za stáleho miešania opekajte 3 minúty alebo kým huby nezmäknú, potom znížte teplotu na strednú/nízku.
  4. Omáčku rýchlo premiešajte v prípade, že sa tam usadil škrob a všetko nalejte na zeleninu. Varte 3-4 minúty alebo kým omáčka nezhustne. Na zriedenie omáčky pridávajte po lyžiciach vodu.
  5. Vráťte kurča na panvicu a miešajte ďalších 30 sekúnd alebo kým sa nezahreje. V prípade potreby pridajte viac sójovej omáčky a podávajte s horúcou ryžou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang