Hlavné jedláRecepty

Recept na kuraciu tikka masala

Tento obľúbený pokrm je vhodný aj do mrazničky. Ak si ho pripravíte viac, zamrazte si zvyšok a obed alebo večeru máte rýchlo hotovú.

Suroviny

  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 25 g masla
  • 4 cibule
  • 6 lyžic kuracej pasty tikka masala
  • 2 červené papriky
  • 8 vykostených kuracích pŕs
  • 2 plechovky nakrájaných paradajok
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2-3 lyžice mangového čatní
  • 150 ml smotany na varenie
  • 150 ml prírodného jogurtu
  • nasekané koriandrové listy na servírovanie

Postup

  1. Vo veľkom kastróle s pokrievkou zohrejte rastlinný olej a maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a štipku soli. Duste 10-15 minút, kým nezmäkne
  2. Pridajte pastu tikka masala a nakrájanú papriku, potom varte ešte 5 minút, aby sa korenie rozvarilo.
  3. Pridajte nakrájané kuracie prsia a dobre premiešajte, aby sa obalili v paste. Varte 2 minúty, potom pridajte nakrájané paradajky, paradajkový pretlak a 200 ml vody.
  4. Prikryte pokrievkou a za občasného miešania jemne varte 15 minút, kým mäso nezmäkne.
  5. Odstráňte pokrievku, vmiešajte mangové čatní, smotanu a prírodný jogurt a jemne zahrievajte.
  6. Dochuťte a potom odložte bokom všetko, čo chcete zmraziť. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží v mrazničke až tri mesiace.
  7. Zvyšok posypte lístkami koriandra a podávajte s ryžou basmati a chlebom naan.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang