Tento obľúbený pokrm je vhodný aj do mrazničky. Ak si ho pripravíte viac, zamrazte si zvyšok a obed alebo večeru máte rýchlo hotovú.
Suroviny
- 4 lyžice rastlinného oleja
- 25 g masla
- 4 cibule
- 6 lyžic kuracej pasty tikka masala
- 2 červené papriky
- 8 vykostených kuracích pŕs
- 2 plechovky nakrájaných paradajok
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- 2-3 lyžice mangového čatní
- 150 ml smotany na varenie
- 150 ml prírodného jogurtu
- nasekané koriandrové listy na servírovanie
Postup
- Vo veľkom kastróle s pokrievkou zohrejte rastlinný olej a maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a štipku soli. Duste 10-15 minút, kým nezmäkne
- Pridajte pastu tikka masala a nakrájanú papriku, potom varte ešte 5 minút, aby sa korenie rozvarilo.
- Pridajte nakrájané kuracie prsia a dobre premiešajte, aby sa obalili v paste. Varte 2 minúty, potom pridajte nakrájané paradajky, paradajkový pretlak a 200 ml vody.
- Prikryte pokrievkou a za občasného miešania jemne varte 15 minút, kým mäso nezmäkne.
- Odstráňte pokrievku, vmiešajte mangové čatní, smotanu a prírodný jogurt a jemne zahrievajte.
- Dochuťte a potom odložte bokom všetko, čo chcete zmraziť. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží v mrazničke až tri mesiace.
- Zvyšok posypte lístkami koriandra a podávajte s ryžou basmati a chlebom naan.