Hlavné jedláRecepty

Recept na kuracie casserole

Vyskúšajte recept na zapekané kuracie mäso s tortilami, paradajkami, paprikou a syrom.

Ingrediencie

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 stredne cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 téglik smotany
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžičky mletého kmínu
  • 1 lyžička čili
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 uvarené kura, nakrájané na kúsky
  • 250 g strúhaného syra čedar
  • 10 kukuričných tortíl, nakrájaných na štvrtiny

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Vo veľkej panvici zohrejte olej na vysokú teplotu. Na rozpálenom oleji restujte cibuľu a papriku asi 2 minúty. Preložíme do misy.
  3. Pridajte smotanu, paradajky, kurací vývar, kyslú smotanu, rascu, chilli a oregano a miešame, kým sa omáčka dobre nespojí.
  4. Rozložte niekoľko lyžíc omáčky na dno zapekacej misy. Navrstvíme 1/2 kurčaťa, 1/2 omáčky, 1/2 syra a 1/2 tortil.
  5. Zvyšné kura rozložte na tortily. Na kura natrieme všetku okrem 1/2 šálky zvyšnej omáčky, potom navrch položíme ďalšiu 1/3 čedaru a zvyšné tortily. Rozložte zvyšnú 1/2 šálky na vrch a posypte zvyšným čedarom.
  6. Pečieme v predhriatej rúre do bublania, asi 40 minút.
  7. Zapnite horný gril a opekajte, kým nie je vrch zlatistý, ešte 2 až 3 minúty.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang