Hlavné jedláRecepty

Recept na kuracie hamburgery

Hamburgery vonkoncom nie sú záležitosťou fastfood-ov. Chutné a z poctivých surovín si ich pripravíte aj doma.

Suroviny

  • 1/2 kg mletého kuracieho mäsa
  • 2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky nízkotučného mlieka
  • 3 lyžice jemne nakrájanej cibule
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 3/4 lyžičky hrubozrnnej soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička olivového oleja

Postup

  1. V prípade, že ste si dali kuracie prsia pomlieť v mäsiarstve, môžete s mäsom ihneď pracovať. Ak nie, zomeľte mäso na mlynčeku alebo kuchynskom robote.
  2. Kuracie mäso vložte do misy, vmiešajte mlieko, 1/2 šálky strúhanky, cibuľu, kajenské korenie, soľ a mleté čierne korenie. Zmes bude veľmi vlhká a môže trochu lepiť.
  3. Zvyšnú časť (1 a 1/2 šálky) strúhanky dajte na tanier. Kuracie mäso rozdeľte na 4 alebo 5 častí a rukami vytvarujte placky.
  4. Každú placku obaľte v strúhanke.
  5. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a kuracie fašírky smažte dozlatista, približne 5 minút z každej strany.
  6. Podávajte v žemli. Dochuťte kečupom alebo tatárskou omáčkou a pridajte obľúbenú zeleninu.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang